De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Wat kost het om bovenaan in Google te komen in samenwerking met een Zoekmachine marketing bureau?

Ieder bedrijf wil hoger in Google komen, alleen vaak weten wij niet hoe! Dus is het gebruikelijk dat we een zoekmachine marketing bureau hiervoor inschakelen. Zij zijn gespecialiseerd in zowel de organische vindbaarheid ‘ook wel SEO genoemd’ en Google adverteren ‘ook wel SEA genoemd’. In dit artikel vertellen we je meer over de factoren die de prijs kunnen beïnvloeden van Google Ads.

De verschillen tussen Google Ads en SEO

Als je voor het eerst start met zoekmachine marketing, dan zal er veel informatie op je afkomen. Daarnaast zullen de kosten om bovenaan in Google te komen in het begin hoger liggen, dan als je al een tijdje bezig bent. Met SEO zet je in op de langere termijn en met Google Ads kan je op korte termijn gelijk resultaten halen. Het verschil zit erin dat je met Google Ads adverteert en betaald om hoger in de zoekresultaten te staan en met SEO optimaliseer je jouw website. Je optimaliseert je website zo dat Google je website goed kan lezen en hem ziet als waardevol voor zoekers in Google. Meer over Google Ads en de kosten vind je hieronder.

Google Ads

Google ads is het adverteren in Google. Je betaalt per klik op je website in de zoekresultaten en deze klikkosten zijn heel afhankelijk van je branche. Hoe meer er gebruik wordt gemaakt van Google Ads ‘in jouw branche’ hoe hoger de kosten zullen zijn. Daarnaast zijn er andere factoren die ook de klikkosten bepalen zoals: ervaring op de pagina, content op de pagina en de techniek achter de pagina. Google Ads is ideaal om gelijk goed gevonden te worden en als je SEO aan het groeien is kan je het steeds verder afbouwen. Wil je inzetten met Google Ads, heb je er zelf geen kaas van gegeten en wil je uitbesteden? Lees hieronder over de kosten.

Google Ads uitbesteden kosten?

Google Ads uitbesteden kosten? Bij veel bedrijven wordt er ongeveer 20% van je klik budget gevraagd als beheer fee. Dus als je € 1.500,- per maand uitgeeft aan Google ads, dan betaal je € 300,- beheer fee. Wel is het vaak zo dat er minimaal een bedrag van € 250,- per maand wordt gevraagd en opstartkosten van ongeveer € 500,-. Er zit veel tijd in het beheren van Google Ads, dus het zijn echt geen gekke bedragen! Je kan zelf de kennis gaan vergaren en dan je Google Ads beheren, maar ik verzeker je dat je erachter komt dat dit heel veel tijd kost!

Een gouden tip

Vaak begint het met zoekmachine marketing, alleen wil je al snel meerder online marketingtechnieken gaan inzetten. Een marketingmix is zeer verstandig om in te zetten, aangezien je hier het meeste mee bereikt. Dan is de GOUDEN TIP om te zoeken naar een full service online marketing bureau vanaf het begin. Bevalt de samenwerking? Dan kan je meer inzetten bij hetzelfde bureau!

https://allinone-media.nl/