De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Alles wat je moet weten over het zetten van een tattoo

 

Wil jij binnenkort een tattoo gaan laten zetten? Lees in dit artikel een aantal dingen die je moet weten over het zetten van een tattoo.

 

Gemiddelde duur van het zetten van een tattoo: het ligt er volledig aan wat voor tattoo je gaat zetten! Ga jij een kleine tattoo zetten dan duurt het ongeveer een half uur tot 1,5 uur. Wil jij een grotere tattoo laten zetten dan ben je uiteraard langer bezig, hoelang? Dat hangt echt af van het formaat.

 

Hoeveel kost het ongeveer: de prijs van de tattoo hangt wederom af van het formaat. Past jou hand 1x in de tattoo? Ga dan uit van ongeveer €500,-. Wil je meer te weten komen over de prijs van een tattoo? Klik dan hier.

 

Vanaf welke leeftijd: kinderen onder de 12 mogen absoluut niet getatoeëerd worden, hiervoor is ook een officiële regelgeving! Ben jij tussen de 12 en de 16? Dan mag jij getatoeëerd worden, maar dan heb je wel toestemming nodig van je ouders of voogd. Ook moeten zij dan aanwezig zijn tijdens het zetten van de tattoo. Het tatoeëren tussen de leeftijd van 12 en 16 is wel nog gelimiteerd, zo mag je geen tattoos zetten op het hoofd, de polsen, de hals of de handen. Vanaf 16 jaar mag je vervolgens alles zelf bepalen en ook laten zetten waar je wil.

 

Bij welke shop: voordat je naar de eerste beste shop toeloopt die je tegen komt kun je beter eerst de volgende dingen doen: vragen aan vrienden/familie/kennissen die ook een tattoo hebben waar ze zijn geweest en wat hun ervaring was, ook kun je op het internet zoeken naar tattoo shops en vervolgens de reviews lezen. Ben je zelf positief over de ervaring van de gevraagde personen en ben je tevreden over de reviews? Dan kun je uiteraard bij de shop langs gaan.

 

Je eerste tattoo: voor het zetten van je tattoo mag je 24 uur geen alcohol hebben gebruikt. Heb je dit wel gebruikt zal de afspraak uiteraard komen te vervallen en zul je een andere moeten inplannen. Voordat je de tattoo laat zetten is het ook verstandig om de tatoeëerder op de hoogte te brengen van eventuele medische complicaties. Nadat je je tattoo hebt laten zetten moet je de nazorginstructies va de tatoeëerder goed opvolgend, als je dit niet doet kan de tattoo gaan uitsteken en het eindresultaat word dan minder mooi.

 

https://hoeveelkost.nl/wat-kost-een-tattoo/