De Dikke Graaf
Image default
Recreatie

Tips voor de eerste keer een puppy in huis

 

Het is zo ver, een pup in huis! Dat betekent: een extra bewoner in huis en hier komen natuurlijk een aantal zaken bij kijken. Want ook de pup moet een fijn thuis hebben en zich op het gemak voelen. Geen idee waar te beginnen? Lees dan verder voor tips om jouw puppy een zo fijn mogelijk thuis te geven!

Maak het huis puppy proof

Zorg op de dag van het ophalen dat er een fijne reismand aanwezig is om de pup mee naar huis te kunnen vervoeren. Zaken om op voor te bereiden voor de pup thuis is het verwijderen of verbergen van alle voorwerpen en soorten voedsel die voor gevaar kunnen zorgen of giftig zijn. Ook is het erg van belang dat ervoor gezorgd wordt dat de prullenbak niet toegankelijk is voor de pup.

Haal alle benodigde spullen voor de puppy. Hondenvoer en bijbehorende voer-en waterbak, honden snoepjes om mee te belonen zijn ook zeer belangrijk. Een hondenriem tijdens de wandelingen kan ook niet ontbreken. Tot slot zijn verzorgingsproducten als ontwormingsproducten en anti-klit producten ook belangrijk om niet te vergeten.

De pup thuis laten voelen

Zorg voor een fijne slaapplek voor de pup middels het halen van een bench. Laat de pup zich thuis voelen door er daadwerkelijk mee te praten. Laat de pup dus vooral niet alleen. Laat de pup zich op z’n gemak voelen door het geven van een familie gevoel om de pup zoveel mogelijk aandacht te geven en overal bij te betrekken. Op deze manier zal de pup de familieleden binnen het huis als nieuwe familie zien, net zoals het gewend is voorheen continue zijn eigen broertjes/zusjes in de omgeving te hebben. Zo wordt ook aangeraden eerst samen met de pup te slapen om zo een vertrouwensband op te bouwen voordat de pup alleen moet gaan slapen.

Verzorging

Verzorg de pup goed en weet wanneer je de puppy mag wassen. Het is ook handig om te weten dat hondenharen kunnen gaan klitten, wees hier dan ook op voorbereid. Vanaf 6 maanden begint een puppy vaak haren te verliezen en is het dus nog belangrijker voor de pup te zorgen. Dit kan uiteraard zelfstandig gedaan worden maar een bezoekje naar de trimsalon is ook een optie.

Na de eerste dag is het van belang routine te creëren en telkens meer te oefenen met de pup om alleen te kunnen zijn. Met minimaal deze tips en enorme liefde van de gezinsleden voor de puppy komt het helemaal goed!