De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Waarom iedereen kiest voor zijden boeketten

De laatste jaren winnen zijden boeketten aan populariteit. Geen wonder, want zijden bloemen hebben veel voordelen. Zo gaan ze heel lang mee en hebben ze bijna geen verzorging nodig. Bovendien zijn ze nauwelijks van echte bloemen te onderscheiden.

Tijd dus om je te verdiepen in zijden bloemen, zodat jij straks een prachtig zijden boeket in huis hebt dat sfeer, kleur en stijl aan je interieur geeft.

Wat zijn de voordelen van zijden bloemen

Of je kiest voor echte bloemen, droogbloemen of een boeket zijden bloemen hangt af van onder andere je smaak en budget, maar ook van de plek waar je de bloemen neer wilt zetten. Voor een goede keuze zetten we een aantal belangrijke voordelen van zijden bloemen voor je op een rijtje.

  • Zijden bloemen zijn (bijna) niet van echte bloemen te onderscheiden.
  • Zijden bloemen gaan, mits ze goed verzorgd worden, jaren lang mee.
  • Omdat de bloemen langer meegaan, is een zijden boeket een duurzamere oplossing dan iedere keer verse bloemen kopen.
  • Ze hebben nauwelijks onderhoud nodig, ook als je geen groene vingers hebt, blijven zijden bloemen mooi.
  • De bloemen bevatten geen pollen, en mensen met een (pollen)allergie kunnen dus ook van bloemen in huis genieten.
  • Zijden bloemen kunnen staan op plaatsen waar echte bloemen het minder goed doen, zoals op een schaduwrijke plek of in een koude ruimte.
  • Bijna alle soorten bloemen en planten zijn verkrijgbaar als zijden variant, er is dus een ruime keuze.

Een minpunt van zijden bloemen is dat ze in aanschaf duurder zijn dan verse bloemen. Dit nadeel wordt echter weggestreept tegen het feit dat zijden bloemen veel langer meegaan, en je dus niet steeds hoeft te investeren in een vers boeket.

Hoe verzorgt je zijden bloemen

Zijden boeketten gaan heel lang mee, mits je ze een goede verzorging geeft. Dat is geen ingewikkelde of tijdrovende klus. Om het boeket glanzend te houden neem je de bloemen, blaadjes en stelen voorzichtig af met een stofdoek. Zit er veel stof op, dan kies je voor een vochtige doek. Gebruik nooit een schoonmaakmiddel, dit kan de zijde aantasten. Zet het boeket ook niet buiten in de regen, te veel water en de wind kunnen de bloemen en blaadjes beschadigen. Zorg er ook voor dat je niet vaker dan nodig is aan de bloemen en blaadjes komt. Zijde is kwetsbaar en kan kreuken. Om die reden kun je het boeket ook beter niet in een doos doen als je ze tijdelijk niet nodig hebt. Verkleuring voorkom je door het boeket niet in direct zonlicht te zetten.

https://houseofwurpel.com/