De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Een geautomatiseerd magazijn is van nu

In de logistiek zijn geautomatiseerde magazijnen niet meer weg te denken. Handelingen kunnen automatisch worden uitgevoerd met behulp van verschillende apparatuur zoals magazijnkranen of transportbanden. Alles wordt gedigitaliseerd en processen worden geautomatiseerd. Het is eigenlijk een modern magazijn waarmee de opslag, voorbereidingen en verzending van alle producten kan worden beheerd, geoptimaliseerd en versneld.

 

Voordelen

De voordelen van een geautomatiseerd magazijn zijn enorm. Zo is er bijvoorbeeld meer productiviteit en een hoge beschikbaarheid. Deze magazijnen zorgen ervoor dat er constant goederen binnenkomen, maar ook uitgaan. Alles gaat 24 uur per dag door. Ook zijn er daardoor lagere arbeidskosten. De goederen worden namelijk automatisch verplaatst door machines, waardoor er minder personeel nodig is. Toch zijn er wel mensen nodig, ook in zulke magazijnen. Zo zijn er in het hele land vacatures, waaronder Emmen. Deze vacatures kun je vinden bij bijvoorbeeld Abeos vacatures. Een ander voordeel zijn de lagere onderhoudskosten. Als alles geautomatiseerd is dan vermindert dat de impact van slijtage. Bovendien is alles veiliger voor zowel personeel als de producten. Ook is er een permanent inventaris, niks hoeft meer verplaatst te worden.

 

Opslag

Toch is niet ieder geautomatiseerd magazijn hetzelfde. Je hebt twee soorten opslag: rechtstreekse en groepering. Bij de rechtstreekse opslag zijn de goederen toegankelijk vanuit het gangpad en vanuit de groepering opslag zijn de goederen veel minder makkelijk toegankelijk. De magazijnruimte wordt dan wel vaker goed benut. Dit komt, omdat de stellingen dan maximaal gebruikt worden om een zo groot mogelijke opslagcapaciteit te bieden. Ook de automatiseringen zijn bij de verschillende typen opslagen ietsje anders. Zo is er bij een rechtstreekse opslag een operator die de machines bestuurd. Bij een groepering systeem is alles volledig geautomatiseerd, waardoor je daar geen operator meer nodig hebt. Je hebt dan bepaalde systemen waar een soort robot in zit die door je hele magazijn gaat.

 

https://www.abeos.nl/