De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Op deze manier zorg je snel voor een duurzaam kantoor

Nagenoeg elk bedrijf is op dit moment met verduurzamen bezig. Dit komt door de huidige staat van de aarde, maar ook door het toegenomen besef bij veel ondernemers. Nagenoeg alle ondernemers hebben nu wel door dat er écht iets moet gebeuren.

Geldt dat ook voor jou? Of wil je binnen het kantoor van je baas graag voor de gewenste verduurzaming zorgen? Daar heb je tegenwoordig voldoende mogelijkheden voor.

Krijg iedereen achter je

Bij het verduurzamen van een kantoor stuit je op weerstand. Mensen houden zich graag vast aan het huidige en zijn bang voor veranderingen. Het is echter nú de hoogste tijd om veranderingen door te voeren. Je moet er dan ook voor zorgen dat je iedereen achter je krijgt.

Hoe je dit doet? Houd bijvoorbeeld een presentatie over de huidige staat van de aardbol. En benoem hierbij goed wat de invloed van jullie bedrijf hierop is. Benoem daarbij ook op welke manier er verduurzaamd gaan worden. Als je hier de nadruk op weet te liggen, zijn mensen plots veel meer geneigd om mee te veranderen.

Kies voor mokken in plaats van wegwerpbekers

Het is zo simpel: wegwerpbekertjes kopen en deze bij de koffiemachine neerzetten. Simpel, maar absoluut niet fijn. Onderzoek wijst uit dat jaarlijks 7 miljard plastic wegwerpbekertjes op de afvalhoop komen.

Mede daarom geldt er sinds 2023 een nieuwe wet. Een nieuwe wet die voorschrijft dat er op de werkvloer geen wegwerpbekertjes meer gebruikt mogen worden. Om hier op in te spelen, kun je bijvoorbeeld mokken kopen. Mokken koop je nu al in kleine oplage en je kunt eventueel de mokken bedrukken. Geef je werknemers zo’n mok en koop geen wegwerpbekertjes meer. Een simpele wijziging die een gigantische invloed heeft. Zeker als elk bedrijf dit doet.

Verduurzaam het bedrijfspand

Je doet er ook verstandig aan het bedrijfspand zelf te verduurzamen. Dit doe je bijvoorbeeld door het pand nóg beter te isoleren. Ook kun je ervoor kiezen om op het dak zonnepanelen te laten plaatsen. Met deze zonnepanelen wek je je eigen energie op, waardoor je ook nog het nodige geld weet te besparen. Dat spreekt uiteraard elke ondernemer aan.

Werk zoveel mogelijk digitaal

Het verduurzamen van je kantoor heeft niet altijd betrekking op randzaken. Nee, je kunt ook de pijlen prima richten op het daadwerkelijke werk. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar de hoeveelheid printjes per dag. Is het écht noodzakelijk om zoveel printjes per dag te maken? Als je dit flink terug kunt dringen, bespaar je behoorlijk op papier.

Kies voor duurzame koffie en thee

Heb je bedrukte mokken als kleine oplage voor je personeel gekocht? Dan ben je al een heel eind op de goede weg. Om het helemaal af te maken, zou je ook nog duurzame koffie en thee voor moeten schotelen. Met name duurzame koffie is hierbij een prima idee; veel Nederlanders drinken namelijk veel koffie op de werkvloer. Duurzame koffie is net zo lekker, maar is wél duurzaam verkregen. De invloed van duurzame verkregen koffie is op onze aardbol een heel stuk kleiner.

https://www.relatiegeschenken.nl/drinkwaren/mokken-bedrukken/goedkope-mokken-bedrukken