De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden?

De administratie is voor veel werkgevers een doorn in het oog. Vooral wanneer je een relatief kleine organisatie bent, dan wil het er nog wel eens bij inschieten. Toch is het ontzettend belangrijk om dit wel  te doen en ook goed bij te houden. Je kunt immers niet hebben dat je werknemers niet tijdig of goed worden uitbetaald. Het uitbesteden van je salarisadministratie kan dan uitkomst bieden of toch niet? Om je een idee te geven hoe dit zit en wat wellicht voor jou de beste oplossing biedt, hebben we een aantal tips voor je. Dus mocht jij twijfelen, dan is het goed om hier een kritisch naar te kijken.

Hoeveel mensen werken er bij je?

Een belangrijke vraag om te kunnen bepalen of jij je salarisadministratie wel of niet uitbesteed, dat is het aantal werknemers dat je in dienst hebt. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer jij samen met twee anderen een bedrijf runt, het wellicht niet heel erg effectief is om hier iemand voor in te schakelen. Ondanks dat zijn er ook allerlei andere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je het niet zelf hoeft te doen, welke manieren dit zijn leggen we je hieronder uit.

Ga voor een boekhouder

Werk jij met relatief weinig mensen, dan is de kans vrij groot dat de kosten voor een salariskantoor niet opwegen tegen de voordelen die je ervan hebt. De kans dat je een boekhouder hebt die jouw ondersteund in onder andere de belastingaangifte, is vrij groot. Je doet er dan dus ook goed aan om met je boekhouder in gesprek te gaan om te bespreken of hij of zij dit er voor je bij kan doen. De boekhouder kent immers het bedrijf en ook de financiële situatie, dus zal als geen ander bepaalde zaken goed kunnen inschatten.

Wanneer besteed je de salarisadministratie uit?

Het moment dat jij je salarisadministratie uitbesteden bij Het Salariskantoor is natuurlijk volledig aan jezelf. Wat we wel vaak zien, is dat het vaak gebeurt bij de bedrijven met tussen de 5 tot 15 werknemers. Dat zijn er net te weinig om er iemand voor aan te nemen en om het zelf te doen is dan te veel werk. Bepaal dus voor jezelf wat voor jou het beste werkt. Misschien heb je nu wel iemand die dit erbij doet, maar door het uit te besteden andere nuttige taken kan uitvoeren, die de groei van het bedrijf stimuleren.