De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Wat moet je je kind geven voor zijn of haar 18e verjaardag?

Zoek je een passend cadeau voor je 18-jarige dochter of zoon? Doe dan inspiratie op met onze top 5 verjaardagscadeaus

Het kiezen van een geschikt geschenk voor je 18-jarige kind is niet gemakkelijk. Onze top 5 met cadeaus helpt je om de juiste keuze te maken voor je zoon of dochter. Zo maak je zijn of haar verjaardag onvergetelijk!

Wanneer je kind 18 jaar wordt en dus op papier volwassen is, hoort daar natuurlijk een mooi cadeau bij. Op dit gebied is er van alles mogelijk, zoals tweedehands elektrische fietsen, een spelcomputer of een spiksplinternieuwe scooter. Toch vinden veel ouders het lastig om een passend geschenk te kopen als hun zoon of dochter de volwassen leeftijd heeft bereikt. Maar treur niet! In dit artikel lichten we vijf populaire cadeaus uit, die veel ouders hun 18-jarige dochter of zoon geven. Doe er je voordeel mee. Er zit ongetwijfeld wel een fraai geschenk tussen, dat door je kind enorm gewaardeerd gaat worden!

1. Een betrouwbare tweedehands elektrische fiets

Tweedehands elektrische fietsen zijn tegenwoordig een van de populairste soorten cadeaus die ouders aan hun kinderen kunnen geven. Dit type fietsen heeft als grote voordeel dat je er hard mee kunt fietsen én dat ze voordeliger zijn dan bijvoorbeeld scooters of brommers. Natuurlijk moet je als oude wel van tevoren goed checken of je zoon of dochter interesse heeft in dit cadeau. De meeste jongeren worden echter heel blij van een elektrische fiets, tweedehands of nieuw, als ze de grens van 18 jaar passeren.

2. Een of meer autorijlessen

Een leuk cadeau-idee voor kids die de leeftijdsgrens van 18 passeren, is een of meer rijlessen als presentje geven. Vrijwel elke jongere droomt van het behalen van een rijbewijs, omdat een rijbewijs vrijheid geeft. Als dit cadeau te duur is of haalbaar is, is de aankoop van tweedehands elektrische fietsen voor je jarige kinderen een goed alternatief. Maar heb je de financiële ruimte voor rijlessen of zelfs een eigen autootje voor je zoon of dochter? Pak die dan en verras hem of haar met dit geweldige geschenk!

3. Een stoere scooter voor je dochter of zoon

Als je zoon of dochter geen elektrische fiets wil of weinig interesse heeft in autorijden, kun je als cadeau natuurlijk ook een nieuwe scooter overwegen als verjaardagsgeschenk. Jongeren die van iets meer snelheid houden dan een elektrische fiets kan bieden, kiezen tegenwoordig voor een hypermoderne scooter als alternatief. Of het nu gaat om een elektrische scooter of een scooter die rijdt op traditionele fossiele brandstof: een scooter is een topcadeau om aan je 18-jarige zoon of dochter te geven!

4. Een nieuw computerspel of een spelcomputer

Gamen en ondertussen lekker contact hebben met vrienden of vriendinnen is een van de populairste bezigheden van de hedendaagse jeugd. Je kunt jouw zoon of dochter op de achttiende verjaardag dan ook ongetwijfeld verrassen met een nieuwe spelcomputer. Er is qua merken en soorten spelcomputers keuze in overvloed.

5. Een parachutesprong of cursus parachutespringen

Een gaaf idee voor een kind dat van actie en avontuur houdt, is een parachutesprong of een parachutecursus aan hem of haar cadeau doen. Natuurlijk doe je dit alleen als je zoon of dochter geen hoogtevrees hebt. Er zijn in ons land veel mogelijkheden om een parachutesprong of een serie sprongen te maken, boven prachtig mooie natuurgebieden.