De Dikke Graaf
Image default
Winkelen

Werkruimte inrichten – 6x inspirerende tips

Een aangename kantooromgeving draagt bij aan een fijne werksfeer. Daarom wordt er vandaag de dag steeds meer aandacht besteed aan de inrichting van een kantoor. Een gezellige werkruimte zorgt namelijk voor meer interactie, een positieve ingesteldheid én het verhogen van de productiviteit. De kantoorinrichting en de keuze van de juiste kantoormeubelen wordt voor een groot deel bepaald door de werkzaamheden die zullen plaatsvinden in het kantoor. Lees er alles over in onze blog of kijk op www.moonenimportexport.nl en ontdek hoe eenvoudig het is om een leuke werkomgeving te verwezenlijken!

1. Bepaal de indeling van de werkruimte

De indeling van de ruimte vormt de basis van een kantoorinrichting. Hierbij is het belangrijk om eerst vast te stellen hoeveel plaats er effectief beschikbaar is. Denk daarnaast na over de functie van de verschillende ruimtes en de hoeveelheid personen die hier gebruik van gaan maken. Werken de meeste mensen individueel op kantoor of functioneren ze eerder in teamverband? Dit is een allesbepalende factor bij de indeling van een werkomgeving. Op basis daarvan wordt bepaald hoe de verschillende ruimtes het beste ingedeeld kunnen worden

2. Kies de gewenste sfeer voor de kantoorinrichting

Nadat de indeling van het kantoor vaststaat, is het tijd om de gewenste sfeer te bepalen. Die dient overeen te komen met de organisatie en te passen bij de bedrijfscultuur. In traditionele organisaties wordt er vaak de voorkeur gegeven aan vaste werkplekken met persoonlijke opbergruimtes en vergaderruimtes die afgesloten zijn. Dynamische organisaties verkiezen eerder flexwerken en snelle overlegmogelijkheden. Kies daarom een sfeer die perfect is afgestemd op de organisatie.

3. Neem ergonomische kantoormeubelen

Meubelen met een ergonomisch karakter zijn onmisbare elementen in een kantoorruimte en waarborgen het fysieke welzijn van al de medewerkers. Ergonomische bureaustoelen en in hoogte verstelbare bureaus zijn hiervoor ideaal. Dankzij deze praktische kantoormeubelen houden de werknemers altijd een goede zithouding aan en kunnen ze op een comfortabele en ontspannen manier hun werk uitvoeren. De perfecte werkwijze voor lichaam en geest!

ergonomisch verstelbaar duo bureau

4. Zorg voor voldoende opbergruimte

Voldoende opbergruimte hebben is niet alleen thuis heel erg handig en belangrijk, maar ook op kantoor is het een doorslaggevende factor bij het creëren van een efficiënte kantoorinrichting. Voorzie daarom kantoorkasten met genoeg ruimte om alle mappen, documenten, dossiers en andere kantoorartikelen op een ordelijke manier weg te leggen. Zozijn alle spullen eenvoudig terug te vinden en blijven de werkplekken te allen tijde overzichtelijk en opgeruimd.

5. Creëer verschillende soorten werkplekken

Door een kantoor in te richten met verschillende soorten werkruimtes, ontstaat er een dynamische omgeving. Dit stimuleert de productiviteit en creativiteit van de medewerkers. Ze hoeven daardoor niet heel de dag aan dezelfde bureau te zitten, maar hebben de mogelijkheid om hun werkplaats regelmatig eens af te wisselen. Lange tafels waar meerdere mensen samen aan kunnen werken, hoge tafels met krukken of speciaal ingerichte ruimtes met fauteuils zijn hier een aantal perfecte voorbeelden van. Voor de multifunctionele kamers kunt u zelfs klaptafels kopen. Iedere werkplek heeft zijn eigen doel.

6. Haal de natuur letterlijk naar binnen

Planten zijn altijd een goed idee op kantoor. Ze geven de kantoorruimte een natuurlijke uitstraling en brengen leven in het interieur. Bovendien verminderen planten stress en verwijderen ze de luchtverontreinigende stoffen. Het is wel aan te raden om planten te kiezen die een minimale verzorging nodig hebben. Vermijd daarbij de soorten die een hoge luchtvochtigheid vereisen, aangezien de meeste kantoren beschikken over een zeer droge binnenlucht.

De voordelen van een fijne werkplek zijn eindeloos

Een aangename en stimulerende werkomgeving is medebepalend voor het succes van een organisatie. Maak daarom een fijne, gezellige werkplek waar werknemers zich volledig thuis voelen, met oog voor het ergonomische aspect. Dit komt de werksfeer, motivatie, productiviteit en prestaties van de medewerkers alleen maar ten goede!