De Dikke Graaf
Image default
Zakelijk

Welke verschillende soorten bezorgers zijn er?

Het is in dit moderne tijdperk haast niet meer weg te denken: bezorging. Tegenwoordig is bezorging niet meer alleen weggelegd voor post en pakketten. Van computers tot aan boodschappen, alles laten we tegenwoordig bezorgen. Maar welke soorten bezorgdiensten zijn er eigenlijk allemaal?

 

Postbezorgers

Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen. Deze bezorgers komen, vaak op een (elektrische) fiets of scooter, jouw brieven langsbrengen. Postbezorgers beperken zich over het algemeen tot het bezorgen van (aangetekende) brieven en brievenbuspakketten.

 

Pakketbezorgers

De pakketten die te groot zijn voor de brievenbus gaan mee met een koeriersdienst. Deze pakketbezorgers zie je vaak rondrijden in grote bestelbussen. Pakketbezorgers bezorgen meestal pakketten met een maximale grootte van ongeveer 175cm en een maximaal gewicht van 30 kg. Bij sommige pakketdiensten bestaat er ook de mogelijkheid om pakketten op te laten halen. Zwaardere en grotere pakketten worden vaak bestempeld als vracht en moeten apart worden verzonden en geleverd.

 

Bezorging van boodschappen

Heb je geen tijd om naar de winkel te gaan voor jouw boodschappen? Dan kun je tegenwoordig je boodschappen ook bestellen bij de winkel of bij een speciale boodschappen service. Deze bezorgers rijden zowel rond in busjes (van allerlei formaten) als op fietsen. Er bestaan zelfs bezorgdiensten die jouw boodschappen binnen 10 minuten bij je thuis bezorgen.

 

Bezorging van eten

Voor de mensen die hun eten liever al bereid thuisbezorgd willen krijgen bestaan er ook bezorgdiensten. Deze bezorgers worden soms ingehuurd door een extern bedrijf, waar ze verschillende restaurants langs gaan op vervolgens op hun fiets het eten bij de klanten te bezorgen. Andere bezorgers werken als personeel voor een specifiek bedrijf en bezorgen het eten vaak in een auto of op een fiets die bedrukt is met het logo van het restaurant.

 

Wat je ook bezorgd wil hebben, tegenwoordig kan het allemaal. Het is alleen een kwestie van het uitzoeken van de juiste dienst en het plaatsen van jouw bestelling. Je hoeft je huis niet meer uit!

https://focuskoeriers.nl/