De Dikke Graaf
Image default
Kunst

Hip Hop Amsterdam

Er zijn rond de wereld verschillende soorten genres van muziek en dansstijlen zoals Jazz, ballet, paaldansen en natuurlijk HipHop. Waar bepaalde stijlen misschien in populariteit lijken af te nemen, worden Hip Hop sociaalmedia platformen juist met de dag groter. Lees of groove je graag mee?

Deze muziek en-dansstijl begon opgemerkt te worden door de media in de vroege jaren 80 en is vandaag uitgegroeid tot een van de populairste genres. Bepaalde liefhebbers hebben de dansstijl stap voor stap zelf geleerd en weer anderen hebben echt hulp van derden nodig. Gelukkig is er voor alles een oplossing! Hip Hop dance Amsterdam verzorgt op een hele leuke manier danslessen aan degenen die deze stijl onder of boven de knie willen krijgen.

Wat is Hip Hop?

“Hip” betekent aanwezig en “Hop” staat voor actie. Hip Hop is daarom een beweging die de vrijheid vertegenwoordigt om te leren en te groeien.

De dansstijl wordt gekenmerkt door bounces en rocks uitgevoerd op pakkende leuke beats. Het heeft diepe historische en sociale wortels in de Afro-Amerikaanse cultuur, die is ontstaan in gemeenschappen die in het New York van de jaren 70 leefden.  Alhoewel Hip Hop vaak aangeduid wordt als één unieke dansstijl, heeft het verschillende vormen waaronder Deejaying, Graffiti, Emceeing en verschillende substijlen van dans, zoals Breakdance.

Social media en HipHop

Sociale media hebben invloed gehad op muziek in het algemeen. Nu kan iedereen een nummer of een muziekvideo uploaden naar een platform. Dit zorgt voor meer keuzes voor luisteraars op wat ze wel of niet leuk vinden. Hetzelfde geldt dus voor de dans.

Moderne shows op mainstream media zoals America’s Best Dance Crew, Dancing With The Stars, So You Think You Can Dance en een heleboel films populariseren deze dansstijl verder bij de jongeren. Vanwege de manier waarop de dansstijl werd gebruikt in films en shows, begonnen verschillende scholen ook Hip Hop danslessen te verzorgen en worden er steeds meer dansscholen geopend.

Danslessen in Amsterdam

Bij de bekendste dansschool Amsterdam, GLO Entertainment, worden verschillende type danslessen verzorgd. Hip Hop dus natuurlijk ook. Zowel amateurs als professionals volgen deze danslessen. Als het om Hip Hop gaat, ben je namelijk nooit volleerd. Sinds de oprichting is de school gefocust op internationale dans van een professioneel kaliber. De leraren begeleiden dan ook verschillende niveaus voor zowel volwassenen als kinderen. Ze hebben dan ook genoeg ervaring met het verzorgen van lessen aan verschillende leeftijden.

Wat te verwachten bij danslessen

De danslessen worden verdeeld onder leeftijdscategorie en verschillen dus ook per groep. Toch is een overeenkomst tussen de categorieën en dat is dat ze ongeveer een uur duren.

Ze bestaan vaak uit:

  • Een warming-up van 10 minuten; (De meeste warming-ups bestaan uit stretching, cardio, en soms wat lichaamsisolatie en krachtoefeningen).
  • Een dansroutine van 40 minuten; (In het begin van de dansles zullen de leraren zich waarschijnlijk concentreren op enkele basis groeven. Dit omvat het nabootsen van de dansinstructeur en het herhalen van dansbewegingen).
  • En 10 minuten om de nieuwe dansroutine uit te voeren.

Zoals GLO Entertainment het zelf zegt: “Bij dansschool Amsterdam vind je gegarandeerd de leukste lessen.” Wedden dat jij dit later ook zal zeggen.

Mocht het zijn dat je toch nog vragen hebt over de dansschool en/of danslessen, dan bestaat de mogelijkheid om een gratis proefles nemen. Zo ervaar je ook vrijblijvend wat Hip Hop dance Amsterdam te bieden heeft! Bezoek GLO Entertainment vandaag nog op hun website.

https://www.glo-entertainment-live.com/